Økologisk skolemad

Vi samarbejder med Øland

På FUND Friskole er de de 17 verdensmål en rettesnor for det daglige arbejde. Verdensmål 12 handler om ansvarligt forbrug og produktion. Det betyder, at vi gerne vil give eleverne mulighed for at reflektere over deres egne forbrugsmønstre, og samtidig danne sig et billede af, hvordan forbruget ser ud i andre dele af verden. Det kan sætte eleverne i stand til at gøre sig tanker om, hvordan et bæredygtigt forbrugsmønster kan se ud, og de reflekterer over deres egen rolle i arbejdet for at nå verdensmål 12.

På FUND Friskole mener vi, at maden spiller en vigtig rolle i et læringsmiljø, og vi vil være stolte af vores køkken. På FUND er økologisk mad en selvfølgelighed, og vi ønsker at give vores børn i børnehaven og vores elever i friskolen et tilbud om spændende, varieret, veltilberedt og hjemmelavet mad med ø.

FUND samarbejder med Øland, der er en økologisk café, købmand og cateringvirksomhed fra Svendborg. Ø’et er unikt og dansk, nøjagtig ligesom hygge. Men Øland er mere end ø’er og hygge, for hos Øland leveres et ærligt måltid mad lavet fra bunden udelukkende af økologiske råvarer fra lokale avlere og producenter på Fyn.

FUND Friskole etableres med både køkken og kantine. Øland og FUND betyder, at tredelingen køkken, kok og kantine giver den bedste model for, hvordan skolemaden til en fair pris kan blive sund, økologisk og samtidig en del af elevernes maddannelse. Sammen med Øland ønsker vi at åbne elevernes øjne for nye smagsoplevelser og udvide deres horisont.

Tilberedningen af maden, viden om råvarernes kvalitet, produktion og emner som sundhed, landbrug og ernæring indgår som en del af undervisningen på tværs af fag som matematik, dansk og historie.

På FUND ønsker vi at:

• levere økologisk skolemad hver dag
  • arbejde med elevernes maddannelse, også i de enkelte fag
  • lade elever og forældre få en fornemmelse for lokale producenters gode produkter og dermed støtte den økologiske omstilling
  • lade eleverne besøge de lokale producenter
  • arbejde med byhaver
  • give FUND forældre mulighed for at købe god mad/produkter med hjem