Hvorfor er du så dejlig?

På FUND er der et skilt over døren

HVORFOR ER DU SÅ DEJLIG?

Børn skal lære noget for at blive til nogen. Skole og uddannelse skal derfor sigte mod mere end at lære vores børn at regne, stave og læse. Skolen skal bidrage til dannelsen af det menneske, der lever og lider, tvivler og tror, kæmper og fester, fødes og dør.

Børn af i dag kommer til at leve, elske og arbejde i en verden, som vi endnu kun kan spå om. Men hvordan uddanner og danner vi dem til en fremtid, vi ikke kender?

FUND Friskoles bud på at drive en attraktiv friskole er at holde solidt fast i menneskets universelle og altid gyldige dyder, samtidig med at vi peger børnene ind i en verden præget af helt nye produktionsformer, kommunikationsmuligheder og de digitale teknologier, som vi forlænger vores krop og hjerne med.

Ved indgangen til FUND Friskole mødes alle af et skilt med teksten “Hvorfor er du så dejlig”? Betydningen står centralt i skolens filosofi; at blive FUNDet og vide, at sprog skaber virkeligheden, og det er karakteristisk for alle sprog, at det udvikler sig for at kunne beskrive den virkelighed, der udfolder sig blandt mennesker.

Hør skoleleder Michael Thagaard fortælle om
filosofien bag sætningen “Hvorfor er du så dejlig”