Du og jeg, Alfred

Hjertesprog er det, der bringer os sammen

Vi tror på, at børn skal lære noget for at blive til nogen. På FUND Friskole vil vi derfor insistere på, at skole og uddannelse ikke blot skal sigte mod kompetencer som at regne, stave og læse, men netop også skal bidrage til dannelsen af det menneske, der lever og lider, tvivler og tror, kæmper og fester, fødes og dør i det liv, der ikke leves af sig selv – menneskelivet.

 

Astrid Lindgren lader Emil og Alfred udveksle følgende ordskifte i Emil fra Lønneberg;

”Du og jeg, Alfred” sagde den renvaskede Emil med et tilfreds suk – og Alfred svarede ham: ”JA, du og jeg, Emil”.  Sådan lader Astrid Lindgren Emil og Alfred tale i Emil fra Lønneberg. Flere ord behøver vi egentlig ikke, og dybest set er det kun dette minimale ordskifte vi har brug for; du og jeg? – ja, du og jeg! Hvad enten vi er store, små, mørke eller lyse – alle mennesker har noget, som ingen andre har. Alle er vi unikke, alle er vi en del af en større helhed, og netop derfor har vi brug for hinanden, så “dagen bliver vores, imens det sker.”

 

DET er da værd at tro på.

 

Tak for inspirationen til Grundtvig, Kold, Kierkegaard, Løgstrup, Fredens, Hecht, Kemp, Willerslev, Hildebrandt, Lindgren og mange flere.

 

Se Du og jeg, Alfred her

Hør skoleleder Michael Thagaard fortælle om
filosofien bag sætningen “Hvorfor er du så dejlig”