FUND X, en anderledes 10. klasse

FUND X – 10. klasse på FUND Friskole

I matematikkens verden er X’et en ubekendt og en variabel – sådan er det også med livet, for der er mange ubekendte og mange variabler.  Alle mennesker har X kromosomet som en del af vores genetik, og samtidig er X romertallet for 10.

FUND X er en 10. klasse med fokus på det hele menneske. Det ubekendte er en del af menneskelivet, og vi er levende optaget af at skabe en skole, der giver børn og de unge de bedst mulige vilkår for at udvikle sig både fagligt, pykologisk og socialt.

Projektledelse, lejrskoler, fællesskab, praktik, liniefag, de 17 verdensmål som fælles platform og spændende samarbejde med skoler fra andre lande og kulturinstitutioner og virksomheder i Odense og omegn.

FUND X har et projektorienteret læringsmiljø, hvor vi eksperimenterer og givetvis fejler engang imellem, da det nu engang er en måde er en udvikle sig på. Det er en fantastisk måde at forberede dig til en gymnasieuddannelse, en erhvervsuddannelse og i det hele taget til det liv, der følger efter grundskolen.

FUND X er prøve- og karakterfri og bygger på FUNDs værdier.

10. klasse er med andre ord mange ting, og FUND X er en ny måde at gå i skole. Du skal således lære at studere og ikke kun modtage undervisning. På FUND X kan du udvikle din evne til at bruge og udvikle faglig viden, og se denne i nye sammenhænge. FUND X er nye arbejdsformer og nye måder at lære på.

Vi ønsker at hjælpe dig med bive forberedt til fremtiden. Du kommer til at leve, elske og arbejde i en udgave af verden, som vi her i 2019 end ikke kan begynde at forstå. Hvordan ser arbejdsmarkedet ud i 2050? Hvordan uddanner vi og ikke mindst danner til en fremtid, vi ikke kender, men som vi tror på, at vi skaber sammen?

På FUND danner og uddanner vi derfor til at kunne mestre en fremtid og mestre håndværket at få ting til at ske. Alle unge i FUND X har derfor projektledelse som et grundfag.

Vi vil klæde dig på til at kunne træde ind en ny verden, hvor du lærer at bruge nysgerrigheden, opfindsomheden og samtidig sætte sætte viden og interesser i spil. På FUND X lærer du gennem målrettet undervisning at designe, styre og gennemføre kreative processer, og derved at realisere dine projektideer sammen med andre. Projekter, der kan gøre en forskel i den virkelige verden.

På FUND arbejder vi med individuelle arbejdsplaner med mulighed for faglig fordybelse, og du mødes med en bred vifte af arbejdsformer. Du trænes i arbejdes med portfolio, hvor dit arbejde i løbet af året opbevares og evalueres. Portfoliomappen opbevares i din egen microcomputer SMILE.