FUND byen

FUND Friskole vil være byens friskole

Skolen startede i lejede lokaler i august 2019, men i sommeren 2020 rykker vi ind i Thrige Firkanten, midt i Odense. Vi fortsætter arbejdet hermed arbejdet med videreudvikle vores lille, overskuelige friskole og børnehave med et klart fælles pædagogisk ståsted.

Indretningen af såvel børnehave som friskole bliver helt unik. I midten af den gamle fabrikshal bygger vi en stor læringstrappe til morgensang, samling og undervisning og rundt i det lyse lokale skabes FUND byen. Små huse, torve, værksteder og åndehuller, hvor der skabes rum for læringssituationer for alle aldre. Læringssituationer, der kan spænde fra koncentration, til udveksling, til undersøgelser og eksperimenter i respekt for, at forskellige læringssituationer kræver en indretning, der understøtter netop dette.

FUND Friskole vil være byens friskole. Vi vil være byens samlingssted; et folkehus, hvor alle generationer mødes og bruger og udvider de faciliteter, der findes.

Det er eksistentielt betydningsfuldt at høre til i et fællesskab, og alle har et ansvar for at vise vejen ind i det. Fællesskabet findes, når vi hver især hele tiden bidrager til at skabe det. Det, der er det særlige ved Danmark, er det, som vi er fælles om.

Derfor er FUND Friskole meget mere end en friskole. Det er et fælles hus – det er et folkehus.

Se arkitekt Jesper Thyges tegninger: